2018. augusztus
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes program megtekintése ›

Kirándulóközpontok

Tisztelt Leendő Látogatóink!

Nagyon reméljük, hogy a kiránduló központjainkban kedvet kapnak majd az aktív természetjáráshoz, és távoznak majd, hogy sok pozitív élményben gazdagodnak. Ehhez adnak reményeink szerint teret infrastruktúrát nemcsak ezek a központok, de minden tanösvény, pihenő, erdei játszótér, és még számos elem, amit mi a Börzsöny, Cserhát ökoturisztikai hálózatának tekintünk.

Az Ipoly Erdő Zrt. jelmondata: „Erdőben otthon vagyunk”. Nemcsak azért, mert Pest és Nógrád megyékben 65.290 hektár állami erdőben és egyéb területen gazdálkodunk, hanem mert évek óta jó gazda módjára kezeljük a ránk bízott erdő- és tárgyi vagyont. Ennek a munkának a része a társadalom ez irányú igényeit kiszolgáló ökoturisztikai lehetőségek fejlesztése.

Az Ipoly Erdő Zrt. természeti és földrajzi adottságai, valamint ingatlanállománya egyedülálló lehetőséget kínálnak az idegenforgalmi szolgáltatások kiterjesztésére. Működési területünk két nagy tájegysége a Börzsöny és a Cserhát, amelyek – a látogatók számára is vonzó – értékeit az 52%-os természetvédelmi oltalom is jelzi.

Az Ipoly Erdő Zrt. fő tevékenysége az erdő- és vadgazdálkodás, valamint az ezekkel összefüggő – esetenként elválaszthatatlan, mint a turisztika – szolgáltatások. Ennek érdekében már 2005-ben megfogalmaztuk ökoturisztikai fejlesztési tervünket. Célunk ugyanis, hogy a régió meghatározó turisztikai szereplőjévé váljunk.

Ezt szolgálja az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében, négy helyszínen megvalósuló komplex, ökoturisztikai fejlesztésünk, amelyekhez erdészeti, műszaki és gazdálkodási szaktudásunkkal, valamint szakembergárdánkkal is hozzájárulunk. Nemcsak a tervezés és kivitelezés, hanem a működés során is, amelyhez a színvonalas és eredményes erdőgazdálkodás jövedeleméből átcsoportosítható források is szükségesek lesznek.

Az Ipoly Erdő Zrt. úgy tekint a négy új beruházásra, mint amelyek áttételesen hoznak igazi hasznot: a legfiatalabb generációk erdőhöz, természethez való viszonyulásában jelentkezik majd. Mi a mindennapi munkánk során tapasztaljuk: a magból lassan sarjad fa, és csak sok fából lesz egészséges, sokak számára hasznos erdő.