2018. augusztus
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes program megtekintése ›

Információk a Katalinpuszta kirándulóközpontról

Katalinpuszta kirándulóközpont és erdei iskola

Kirándulóközpontunk a fővárostól személyautóval mindössze 40 percre található ökoturisztikai létesítmény. Itt megismerkedhettek Hangya Danival és Mézivel, akik elkísérnek Benneteket a Naszály-hegy csodás erdeibe, segítenek a látottak megértésében és a feladatok megoldásában is. A gyönyörű természeti környezetben és a központ színvonalasan megépített létesítményében Te is felhőtlenül kikapcsolódhatsz, kirándulhatsz, sportolhatsz és nagyon sok élménnyel gazdagodhatsz!

Ismerd meg! a szabadon látogatható tanösvényeinket, melyek számodra egész napos elfoglaltságot biztosíthatnak. Kérheted szakvezetőink segítségét is, akik ittlétedet még több ismeretanyaggal és élményekkel tölthetik meg. A friss szabad levegőn eltöltött kalandozások után meleg ebédet is tudunk biztosítani számodra a központ ebédlőjében.

Gyadai tanösvényünk: Ennek az erdő és természetismereti tanösvénynek a bejárása (5,2 km) során a kirándulók megismerhetik az erdő, a rét életét, élővilágát és betekinthetnek az erdészek munkájába is. A klasszikus információs táblák mellett maradandó élményt nyújtó elemekkel is találkozhatnak a túrázók: Óriások pihenője, kanyargós pallósor a lápos Lósi – patak medrében, 30 méter hosszú függőhíd a Naszály egyik mély vízmosása felett.

Legyél Te is Kiserdész! tanösvényünk:  Az „élmény-ösvény” óvodásoknak készült. Az interaktív játékos elemek segítségével a kicsiknek is könnyű és izgalmas a tanulás. A kis erdei tó körül vezetett tanösvény babakocsival és kerekesszékkel érkezőknek is látogatható.

Madártani ösvényünk: A kirándulók a Naszály leggyakoribb odúlakó madaraival ismerkedhetnek meg a tanösvény mentén kihelyezett odútelep segítségével.

A Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola a tanösvények kiindulópontjánál épült fel. Sportpályák, sportszerek, erdei játszótér kötélpiramissal, pihenők, szabadtéri tűzrakó hely, a tölgyfa szerkezetét és működését bemutató modell erdei teázó és bolt, Méhészeti bemutató, a „Tölgyfa élete” című interaktív kiállítás és egy osztály befogadására alkalmas szálláshely konyhával és étkezővel várja a látogatókat.

Az épületek és a parkoló között a kalandvágyó vagy éppen elfáradt kirándulók a Hangyavasúton utazás élményével gazdagodhatnak.
Az eredetihez képest hangya méretû szerelvényeken akár 12 fô is együtt utazhat. Az élmény garantált!
Hétköznapokon: elsősorban erdei iskolai foglalkozásoknak, témanapoknak, jeles napoknak, osztálykirándulásoknak, táboroknak kínálunk interaktív tanulási lehetőséget, szakvezetéseket, tematikus programokat, modulokat és foglalkozásokat.

Hétvégenként: inkább a családoknak, baráti társaságoknak, céges rendezvényeknek szeretnénk hasznos időtöltést, csoportos foglalkozásokat, kirándulásokat és kikapcsolódási lehetőségeket biztosítani.

A programlehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, érdemes honlapjainkon érdeklődni.

Szálláshelyeink:

Ezen kívül lehetőség van erdő és természetismereti foglalkozások, kézműves programok, kisállat bemutatók, éjszakai túrák igénybevételére, csapatépítő tréningek, esküvők, gyermekzsúrok, családi hétvégék megrendezésére is.

Elérhetőségeink ide kattintva olvashatóak.